Makale Analizi



Makale Analizi Kullanımı:

 Makalelerdeki harf, kelime, cümle sayıları ve anahtar kelimeler hakkında bilgi almak için kullanabileceğiniz bir uygulama. Makale analizi yapmak için:

  1. Analizini yapmak istediğiniz makaleyi “Taranacak İçerik” alanına yapıştırın veya “Dosya Yükle” tuşu ile txt uzantılı dosya seçiniz.
  2. Taramak istediğiniz anahtar kelimelerin aralarına virgül koyarak ilgili alana yazınız.
  3. Analiz tuşuna tıkladığınızda sonuçlar görüntülenecektir. Sonuçlar: Harf sayısı,Kelime sayısı,Cümle sayısı, Anahtar kelimelerin kullanım sayısı yoğunluğu ve sonucun yorumu,Makalede birden fazla kullanılmış kelimelerin kullanım sayıları hakkında bilgi verir.
    Elde edilen bu bilgiler ve yorumlar doğrultusunda makaleler yeniden değerlendirilebilir. Özellikle SEO uyumlu web sayfaları geliştirmek için kullanımı kolay bir uygulama. Online olarak kullanıp istediğiniz sayıda analiz yapabilirsiniz.
  4. Yeni analiz yapmak için "Yeni Analiz tuşunu tıklayınız.

Makale Analizi Yapmanın Amacı

 Makale analizi özellikle web sayfalarında yayınlanmak için hazırlanmış yazıların kelime yapılarını ortaya çıkarmak ve gerek görülürse yeniden düzenlemek için kullanılır. Kesin kurallar olmasa da SEO uyumlu bir yazı için en az 300 kelime olması ve hedeflenen anahtar kelime sayısının kullanılan kelimelerin yüzde 3’ünü aşmaması önerilir. Bu araç ile yapacağınız değerlendirmeler yanında yazınızı kopya içerik yönünden değerlendirmeniz gerekir. BOT’lar özgün içerik arar ve kopya yazıları dikkate almaz. Kopya tarama uygulaması ile yazınızın özgünlük durumunu kontrol edebilirsiniz. Ayrıca sayfalardaki “title” ve “description” tagları için hazırladığınız yazıları da analiz edebilir, karakter sayılarını ölçebilirsiniz.

 Yapılan bu ölçümler sadece kelime, harf ve yazının özgünlüğü yönünde bilgiler verir. Bir yazının değerli olabilmesi için en az fiziki ölçümler kadar ilginç, akıcı, anlaşılır olması gerekir. Yazarın yazısını bu yönleri ile de değerlendirmesi gereklidir.

  Yazının okunabilir bir biçimde sunulması da önemlidir. Özellikle internet ortamında yazıların kolay okunması adına başlık ve alt başlıklar kullanılmalı, düz metin yerine maddeler halinde anlatım tercih edilmelidir. Araştırmalar internet kullanıcılarının listelenmiş yazıları daha çok okuduklarını söylemektedir.

 Yazı karakteri ve renk seçimlerini titizlikle yapmalı, göze hitap eden fontlar ve gerekli yerlerde italik ve bold kullanılmalıdır. Çok küçük ve çok büyük yazı karakterleri okunulurluğu azaltmaktadır.

Yazılar aşırıya kaçmadan konunun anlaşılmasını kolaylaştıracak resimler ile de desteklenebilir.